Hoppa till innehåll

Viltspår

03 december 2009

Har förstått att viltspår är hett nu. Även jag har hakat på trenden. Har inte varit något alls för mig  tidigare. Men nu har vi börjat. Jag har alltid fått för mig att inte haka på viltspår om jag ska hålla på med personspår. Har i okunskap trott att hundarna tappar intresset för personspåret om de får spåra skadat vilt. Men det är väl tur att man inser att man har helt fel emellanåt. Jag och Siri har börjat lite grann med viltspår. Från att ha rusat som en tok i skogen har hon blivit lugn, sansad och framförallt noggrann. Alltså bara plus. Ska lägga ett spår till i helgen sedan ska vi anmäla oss till anlagsprov. Om domarna inte tagit semester nu. Jag har inte en aning om man kan göra ett anlagsprov nu men det är väl bara att ringa och höra efter.

Annars är det lite sparlåga just nu. Visserligen tränar vi lydnad en gång i veckan. Men det känns som om man bara står och stampar på samma ställe. En gång i veckan är alldeles för lite. Måste hitta motivationen igen trots regn och rusk. För att det ska hända något måste det finnas ett mål. Iallafall för mig. Måste känna att jag har ”piskan” i ryggen. Sagt och gjort! Bara att anmäla sig till tävling alltså. Så har jag anmält mig och Vilda till debuten i Lydnad. Siri anmälde jag till trean. Vi är inte färdiga men får väl se om det kan hända något om det finns lite press. Var och när får ni veta en annan gång i fall det inte håller. Men det är ganska snart så vi får ligga i.

Sedan har vi lite annat på gång under våren . Men inget är riktigt bestämt ännu så det får vi återkomma till.

Annars händer det inte så mycket. Går och väntar på lite julledigt. Hade tänkt satsa på att träna ordentligt. Vore gott att samla ihop ett helt gäng och träna lydnad på lite ställen där mina hundar inte är vana att träna. Kanske någon har tips på någonstans där man skulle kunna träna inomhus? Tävlingen vi har anmält oss till är nämnligen inomhus. /Anki och hundarna

5 kommentarer leave one →
 1. 04 december 2009 21:59

  Viltspår är kul men jag har bara provat på det när Tilda var ung och sen någon enstaka gång.

  Ja, vi som föder upp aussie har ju alla dessa färger som en extra bonus, det gör det ju ÄNNU mer spännande så här i väntans tider.

  Trevlig helg!

 2. 05 december 2009 0:39

  Skall du anmäla till anlagsklass med rörligt prov så är jag gärna med och tävlar om det är okej, vill gärna komma ut och tävla viltspår, men har inte fått tummen ur och anmält.. och det är ju roligare om man är fler 🙂

 3. 06 december 2009 22:07

  Ingen fara inför morgondagen. Mår mycket bättre nu och kommer att vara som en ny människa med hjälp av lite sömn.

  Kram //Tytti och Tarrak

 4. 16 december 2009 9:31

  Viltspår är hett 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: