Hoppa till innehåll

Träningsdag

08 december 2009

Vill tacka alla från ”min” hundklubb som var på julfesten i lördags. Efter noggrant konstaterande har jag förstått att agility är det som gäller. Vilka underbara människor och vilka ”lekledare”, (mina träningskompisar är också kanon, tro inget annat)  men det var länge sedan man skrattade så tårarna sprutade. Kanonkul.

I förra inlägget skrev jag om viltspår. Idag har Siri fått ett blodspår till. Gick superbra. Så nu har vi anmält oss till anlagsprov som blir snart. Vilda fick ett appellspår som också gick bra. Förutom sista metrarna. Då hörde hon en sork igräset och tappade lite fokus. Men vinklarna tog hon klockrent idag så jag är nöjd. Innan spåren var vi ett par timmar på klubben och körde lite lydnad. Båda hundarna har vissa moment som behöver bli färdiga. Vilda, bl a läggande under gång och apportering. Där är fortfarande Dk som gäller. Pia kommenderade mig igenom ettan idag. I stort sett är jag nöjd. Men Vilda blev så störd av att någon dirigerade så det behöver vi träna mycket på.

Siri då. Jo dessa ”jäkla” vittringspinnar. Vi har startat från noll igen. Med kottar eller naturpinnar i skogen. I skogen går det kanonbra. Tänkte dags att plocka in kottarna på plan när hon är stensäker. Men tror ni inte att på lydnadsplan plockar hon alla kottar. Glömmer alltså återigen att koppla på lilla näsan. Jag blir snart tokig. Men det är väl bara att fortsätta med att träna i skogen igen antar jag.

Ett annat moment som gör mig gråhårig. RUTAN!!  Från att det funkat klockrent i flera månader med att skicka henne från 25 m, lägga sig i rutan och kallas in så fattade hon idag ingenting. Vad är det som händer??

Nu tar vi i alla fall paus några veckor från allt vad träning heter förutom anlagsprovet och kommer igen med träningen ordentligt efter jul.  Känns som om jag behöver det.

Ha det bra/Anki och hundarna

7 kommentarer leave one →
 1. 08 december 2009 14:43

  Till Ida. Hör av dig Ida om du är intresserad av att köra samma dag som mig nästa vecka.

 2. petra permalink
  09 december 2009 6:47

  Den där jäkla rutan att de inte plockar bort den skiten frå¨n programmet!!!
  Ska bli jättekul att komma igång med viltspåret vi med…
  Ha det så fint i göteborg..

 3. 09 december 2009 10:57

  Dag. plats och tid? 🙂

 4. 09 december 2009 13:01

  Ida! Ring mig ikväll

 5. 11 december 2009 22:05

  kul att du är anmäld till viltspår! 😀 kommer gå gallant 🙂

  kram

 6. 14 december 2009 8:48

  Ja, Tilda är väldigt snäll på så vis. Hon är så klart beskyddande med valparna men om Lyssa tar det vackert så får hon vara med. Jag är väldigt noga med att Lyssa inte får gå till valparna när Tilda inte är där (om hon äter eller så). Tror Tilda är mån om att hålla sig på god tass med barnvakten 😉 Kan tro att du längtar tills det är din tur att sitta där och inte kunna ta ögonen från de små. Behöver du lite valpgos innan dess så får du komma hit och hälsa på.

  Kram

 7. Annelie igen permalink
  14 december 2009 8:57

  Glömde säga att det är inte alltid Lyssa är välkommen in i lådan – Tilda bestämmer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: