Hoppa till innehåll

30 grader i Karlsborg

04 juli 2010

Ibland undrar man hur det står till med en själv. Är man klok någonstans? Åkte till Karlsborg med Eva-Lena och Saga i fredags för att upp tidigt och tävla Appellen på lördag morgon. Den varmaste dagen för i år. Dessutom vet jag att mina hundar är oerhört påverkade av värmen. Så med facit av mitt dårskap är jag väldigt nöjd med min hund trots att vi var 2,5 p ifrån uppflyttning. Men stackars Vilda som har en matte som inte ens har riktigt koll på momenten så är jag trots det nöjd, bara lite förbannad påmig själv att jag klantar till det.Men får väl se det som lärdom. Förhoppningsvis gör jag inte om samma misstag två gånger. (Usch vad klok jag låter. Försöker bara peppa mig själv lite)

Började morgonen med spåret på militärens marker. Jag tyckte Vilda var långsam i spåret men domarna tyckte hon var väldigt noggrann. Båda domarna gav oss 10:a och skrev att hon spårar mycket bra. (Jag som tvekat på hennes förmåga). Budföringen var sedan en 8:a pga av att jag niger lite käckt så att det blev Dk. Så jag är jättenöjd med specialen.

Så till själva lydnaden. Fiasko! Tre nollor. Hoppet nollade vi  pga Dk. Flyttade ena foten. Framförgående som Vilda ändå gjorde riktigt bra nollade vi också för att jag inte stannade utan gick direkt fram till hunden och sedan helt om marsch.  Sen var det läggande under gång. Vilda trodde det var framförgående en gång till och var inte alls med mig. Noll alltså. Så med den lydnaden blev det ingen uppflyttning precis. Men faktiskt tycker jag ändå det var en prestation i denna värmen så jag är nöjd med lilla Vildisen ändå. 221,5 p!

Framför oss har vi en tävling till och exteriörbeskrivning. Sedan tar vi en paus och åker till fjällen på vandring. Längtar!!

Enda bekymret är lille guldklimpen(Amadeus) som fortfarande är kvar. Han lär ju inte orka nån långvandring precis. Men vi har några veckor till på oss att hitta ett bra hem. Får hoppas att det löser sig.

Ha det gott i värmen alla och njut. /Anki och hundarna

One Comment leave one →
  1. 04 juli 2010 20:39

    Duktiga Vilda och duktiga du ;)! Nästa gång tar ni det. När är det ni drar till fjälls?

    KRam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: