Hoppa till innehåll

Hundvecka

08 juli 2010

Semester och kunna ägna sig näst intill helhjärtat åt hundarna. Härligt! Varit varierad träning denna veckan. Från appellen i Karlsborg i 30 graders värme till liten valpträff i regn.
Vilda fick vila både söndag och måndag sedan var den vanliga lydnadsträningen i tisdags. Vi var bara tre stycken men ändå väldigt ambitiösa kände jag. Började så smått med lite nya moment. Bla framåtsändade, stegen och krypet. Vi har väl börjar försiktigt med krypet för ett tag sedan men jag vill ha en annan teknik på Vilda. Hon vill gärna släpa bakbenen men jag vill att hon kryper riktigt. Så just nu har vi startat med att krypa baklänges. Känns lite motigt att harva på med de gamla momenten även om de behöver finslipas rejält.

På onsdag morgon hade jag bestämt möte med Emelie för en tur till fårhagen. Och det var en spännande upplevelse. Tittade först på Vinna som var jätteduktig. Likaså Kiwi. Och jag blev väldigt imponerad över vår lilla guldklimp Amadeus som efter att ha tittat på Kiwi och sett hur man skulle göra fattade vad som var meningen med dom stora ulltottarna. Han visade riktigt fint vallningsintresse. Likaså Vilda trots att hon inte var lika samlad som Amadeus. Hon hade lite svårt för det var visst inte dom enklaste fåren. Nästa vecka ska vi tillbaka igen och det ser jag verkligen framemot.
Efter det begav vi oss till Amanda för att få Siri och Vilda lite friserade. Vilda ska på exteriörbeskrivning på söndag och då bör hon kanske se lite vårdad ut.  På kvällen sen begav vi oss till klubben för lite lydnadsträning igen. Trodde Vilda skulle vara trött men hon var supertaggad när hon hoppade ur bilen. Körde ändå väldigt kort pass med lite repetion från tisdagen. Sedan var det Amadeus tur. Han fick sitta med på plan för lite miljöträning. Han tyckte det var superkul.
Efter dessa dagar så det minst sagt ut som kriget i vårt hem. Upp i ottan och städade och sedan på eftermiddagen dök det upp ett gäng trevliga valpägare. Försökte fånga valparna på bild. Tog 51 bilder och kanske blev 2 bilder bra. Resten ser bara ut som fartränder. Det var Lotus, Ninja och Penny som var på besök. Härjade som galningar tillsammans med Amadeus i flera timmar. Nu sover han gott kan jag säga. Han var helt slut när dom åkte hem.

Lotus 13 veckor

Ninja 13 veckor

 

Amadeus (är till salu)

Penny Lane med sin matte Agneta(var lite svårt att få Penny på bild. Hon var för snabb så matte fick hålla henne istället)

Det såg mest ut så här

Tack till er valpköpare för att ni kom idag.

Ha det gott/Anki och hundarna

 

 

4 kommentarer leave one →
 1. 08 juli 2010 20:21

  Härligt att få se lilla Penny Lane och de andra busa runt. Va på valpkursen ikväll igen och provade på att ha koll på två små galna valpar på en gång:) Vi ska definitivt inte ha två samtidigt:)
  Fick tag på en bil idag! Så vi åker till Lysekil lördag kväll, är det någon dag nästa vecka som passar dig bra? Tänkte försöka få med oss Klara och Älva till er, eftersom vi är rätt nära varandra. Lycka till på söndag, Kram

 2. 08 juli 2010 21:39

  Naaaw… det var dom sötaste valparna! Måste vara väldigt fina föräldrar till dom där ;).

  Kram

 3. Helena permalink
  09 juli 2010 12:29

  Kul att Amadeus hade intresse för fåren. Faster Lova tycker att det är toppen…även roligt att han har koncentrationsförmågan…han verkar vara en riktigt guldklimp. Hoppas han hittar ett bra hem snart.

 4. petr & de svarta permalink
  10 juli 2010 20:19

  Va kul med så många valpköpare o valpar på besök!!
  Roligt för Amadeus att få leka lite med jämngamla polare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: