Hoppa till innehåll

Åter till verkligheten

08 september 2010

Har levt i en bubbla i nästan 4 dagar. Så känns det när man är på aussieläger. Så himla trevligt. Trevliga människor,  bra träning, underbar instruktör, bra föreläsning av Jan Gyllensten, fantastisk mat och bara en massa hundtjöt. I år var det många deltagare. En lydnadsgrupp(där jag var med), en agilitygrupp, två sökgrupper, två spårgrupper och rapportgrupp. Helt fantastiskt.  Lydnadsgruppen var en jämn grupp där nästan alla hade unga hundar. Vi tränade tvåans moment men även nosade vi på apportering med dirigering och även vittringsapportering. Jag är helnöjd med Vilda som var med på noterna hela tiden. Trots att Mona Sahlin höll låda ena kvällen och Fredrik Reinfeldt andra kvällen. Tokiga briardmänniskor som hade tävlingar och utställning hela helgen. Dessutom lämnades briaderna själva i bilar,tält och hagar skällades konstant.  Ungdomskvällar i ett stort tält med världens musik. Dom flög skärmflygning. Vissa stunder var det konstant skotträning. Lät som älgstudsare. Så det är väl detta som kallas miljöträning. Och min lilla Vildis höll ihop hela helgen och gick riktigt bra. 
Väldigt roligt att träffa fem av mina valpisar från i år som var med i valpgruppen. (Den glömde jag visst nämna ovan). Så var det Vilda,Saga och Lucas. Lucas såg vi inte så mycket av för han var med i spårgruppen. Men Lena(Evas mamma) var helnöjd.  Kommer lite bilder som jag lånat här och var.

Nedan: Catja Sarström. Vår fantastiska instruktör

Lydnadsträning är farligt. Tur att mina underskötersketalanger sitter kvar så att inte intruktören behövde åka hem. Här blev det en vacker linda med tassar på.

Så här jobbigt tycker Eva-Lena det är med lydnad. Kanske ska jag rekommendera henne agilityn nästa år.

Nedan kommer två hundar som tror dom har nåt greyhoundsrace. Men med en instruktör som har en Whippet blev det väl nåt missförstånd.  Nedan snygge Ziggy som vi döpte om direkt till just snyggingen. En underbar hund med glimten i ögat.

Nästa hund är duktiga Kiwi(Mivinnas)

Ovan: Och så här tränar jag och Vilda

En bild på vår härliga grupp. Korten har jag fått ta av Malin med Difloyds Tjabo

 

Nedan: En bild från valpgruppen där 5 av valparna är arelidshundar. Fotot har jag lånat av Elin Åström.(Hoppas det var okej Elin!)

Från vänster: Klara med Älva, Patricia och Ninja, Agneta med Penny, sedan en annan hund, därefter Lovisa och Cinna och Amanda med Lotus, sedan en hund till jag inte riktigt vet vem det var.

Så hittade jag en rolig bild på Lucas(vet inte vem som tagit kortet),. Han ser så nöjd ut med sig själv.

Nedan: En bild på Penny  5 månader som ser ut att bli en riktig skönhet. Visst har hon drag av pappa Tarrak. Samma uttryck. Fotograf är farmor Tytti

Ovan. Cinna som håller på med specialsök. (Fotograf Elin Åström)

Vill säga ett jättetack till er valpköpare som kom på lägret. Både ni och hundarna var så duktiga. Dom har utvecklats enormt.
Nu kommer det bli en viltspårkurs för alla arelidshundar som vill vara med. Intruktör är Eva-Lena. Det kommer troligen bli en lör eller sön i slutet på oktober. Jag mailar er när datum är bestämt.

Ha det bra alla/Anki och hundarna

5 kommentarer leave one →
 1. 09 september 2010 14:34

  Vilka underbara bilder, specillt det på Eva-Lena och Saga. Kan vi fixa en förstoring och ge henne i födelsedagspresent, det tror jag hon skulle uppskatta. //Berit

 2. petra & zäta permalink
  09 september 2010 19:23

  Oh va härligt det låter!! o vilka härliga bilder sedan, det e nästan så jag målar om flätan nästa år o hänger med på ert läger o viltspår kursen!!
  Ses på tisdag …………… kram

 3. Runa o Kiwi permalink
  09 september 2010 21:55

  Ja visst var det kul på lägret, längtar redan till nästa.

 4. 11 september 2010 8:13

  Vilka härliga bilder! Jag är så glad att jag kom och fick se dom små godinarna. Alla var verkligen supermysiga och sociala… och jättesnygga!

  Kram

 5. 11 september 2010 21:58

  Hej kul att träffas på lägret och att få se de fina Arelidsvalparna oxå 🙂 De två valparna du inte känner igen är Sugarwinds Amor ”Vasco” (som är Lystras kullbrorsa) och Tillyhills Poison Ivy ”Vilja” (som är Minos barnbarn). Lucas är en riktig snygging! Ha det gott, vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: