Hoppa till innehåll

Sjukstuga

27 december 2010

Nu är julen slut. Underbara jul. Tycker det är så härligt. Att träffa alla nära och kära. Bara umgås och äta en himla massa god mat. Men nu är jag nöjd. Nu vill jag ut och träna både mig själv och dogsen. Får väl försöka ta tag i mig själv för träning med dogsen lär det inte bli på ett tag. 
Innan jul blev Vilda ordentligt sjuk. Rejäl tonsillit och kennelhosta. Sedan började Siri hosta och natten till julafton Demi. Igår blev Siri hastigt rejält dålig. Tillbringade halva natten på Blå Stjärnan med en Siri som hade drygt 40 graders feber. Jättesvårt med andningen. Jag misstänkte lunginflammation och efter röntgen så visade det sig att hon hade det. 2 injektioner antibiotika och en injektion febernedsättande. Det gjorde susen. Idag har Siri tom ätit. Sin hundmat dessutom. Från att ha ratat både leverpastej och juskinka. Så för hundarnas del är koppelvila. Vilda ska tillbaka till vetten på onsdag och Siri om ett par veckor för en ny röntgen.

Har funderat mycket på var hundarna blivit smittade. Inte för att det spelar någon roll. Men så kom jag på att jag lånat ut min apport för ett par veckor sedan.Och den hunden höll på och harklade sig och nös. Trodde den satt godis i halsen. Men kanske var den på väg att bli sjuk. Så med detta i bakhuvudet kommer jag aldrig att låna ut mina apportbockar till hundar som jag vanligtvis inte tränar tillsammans med.
Men hur sjutton ska man lösa det på tävling. Kan man kräva att få en apport utan att någon haft den precis innan och dräglat på den? Ska nog skriva till SBK och fråga.

Har sedan snön kom velat skaffa mig längdskidor. Hade tänkt göra det i mellandagarna här. Men när jag räknade ut att hundarnas veterinärkostnader är uppe i ca 5 500 kr på en vecka, trots att dom är försäkrade, så inser jag att jag får nog skippa skidorna. Tråkigt men inte hela världen. Huvudsaken är ju att mina älsklingar blir friska. Men lite bittert att man betalar dyra föräkringar och det ändå kostar såpass mycket när hundarna väl blir sjuka.

Men jag får njuta av att jag kan vara ledig och ta hand om mina sjuklingar. Bara vara och slappa . Kanske läsa någon bra bok jag fick i julklapp.
 

Önskar er alla som läser en god fortsättning/Anki och sjuklingarna

 

3 kommentarer leave one →
 1. 27 december 2010 20:07

  Usch vad hemskt när dom blir sjuka så hastigt. Skönt att de är på bättringsvägen.
  Förhoppningsvis ska man slippa bli smittad på tävling då jag hoppas att ägare inte tävlar med sjuka hundar… men det är klart, det kanske smittar innan det bryter ut.

  God fortsättning och krya på sig kramar till alla vovvar!

  Kram

 2. 27 december 2010 21:11

  God fortsättning och krya på er så vi kan ut och träna rapport.

 3. 28 december 2010 14:11

  God fortsättning och krya på sig allihop!

  Ja, det där med apportbocken är ju en smittorisk som inte är så kul… Samma sak med tandvisningen, att domaren går från hund till hund och pillar dem i munnen är ju inte heller så fräscht och hygieniskt när man tänker på det. Tyvärr tror jag nog att det är svårt att få det på något annat sätt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: