Hoppa till innehåll

Utställning

07 januari 2011

Idag blev det My Dog för mig och tom Jens. Han börjar bli ordentligt  intresserad av hunderiet. Kul!  Med oss var också Petra. En jätterolig dag för en av ”våra” valpar, Ninja, fick ett 1.a pris och kom tvåa i konkurrensen med jättefin kritik. Trodde väl kanske inte det (fast hon är fin) för hon var 9 månader för två dagar sedan. Och då skiljer det ganska mycket på hundarna i juniorklass tycker jag. 9 månader eller 15 månader är en väldig skillnad. Grattis Patricia och Andreas.  En bild på Ninja som togs för ett par månader sedan.

I går ställdes Älva ut och det gick kanske inte lika bra men hon kommer igen. Älva fick ett 3.e pris pga att domaren kunde inte riktigt bedöma henne för hon gick upp lite för mycket i stress och visade inte sina rörelser. Men här kommer Älvas kritik som jag tycker är riktigt bra. När Klara och Älva fått träna lite mer i sådana här sammanhang och Älva lugnat sig lite kommer det att bli jättebra.  En fin bild på Klara och Älva och Älvas kritik.

9 mån, högt ställd och lättbyggd tik, god skalle, högt ställda och för högt burna öron, korrekt bett, god hals, lite lång i länden, korrekt ansatt men högt buren svans, kunde vara bättre vinklad, rörelserna svåra att bedöma då hon ej är ringtränad. Gott gemyt.


En annan sak med dessa utställningar är att man träffar så många trevliga aussiefantaster.

För sjuklingarna här hemma går det annars åt rätt håll(tror jag). Hörde Vilda hosta i morse. Jag som inte hört ett hostande på en vecka. Höll på att sätta kaffet i halsen och bli lite halvknäckt. Men nu i em och kväll har jag inte hört något så jag hoppas,hoppas att det var en engångsföretelse. Nu ska vi tillbaka till veterinären på tisdag. Känns bra att hon får kolla av dom så att dom är okej.

Nu kör det igång lite träningar här i Januari som jag ser framemot så jag hoppas och vill gärna komma igång och vara med. Vi kommer säkert att vara mycket ringrostiga efter snart en månads vila. Men ibland gör det gott för hundarnas huvud tror jag att få vila lite. Så jag hoppas dom är lika laddade som jag.  Mettekursen börjar om 2 veckor.  Ska också vara med på Emelies(Mivinnas) elitsatsning i lydnad. Får vi se hur det går. Spårandet kör vi igång med så fort Vilda är ordenligt frisk igen. Likaså rapportträningen där både jag och Jens är med.  Det är mycket på gång. Men jag kommer till att börja med lägga fokus på att få Vilda uppflyttad till Högre Klass spår och även att lägga mycket tid på lydnaden.   Hmhm låter som om jag inte har tid att jobba.

Ett annat mål jag har mest för skojs skull det är att få starta framförallt Siri i viltspår. Vilda är ju godkänd i anlagsklass men Siri hanns inte med pga av snön. Så Siri ska få mycket viltspår framigenom medans Vilda får vänta till framåt hösten. Det var många mål. Vi får väl vara glada om vi når en del av våra mål under kommande säsong.
Sedan väntar jag självklart på att våra ”goa” tisdagsgäng ska komma igång igen. Mycket roligt att vänta på.

Vilda och Saga ska också göra sitt MT under våren/sommaren. Ska bli spännande att se hur det går. Sedan ska hela roskullen göra sitt MH under våren. Hoppas få till det på ett bra ställe och att så många som möjligt kan komma.

Vill också säga ett jättegrattis till alla duktiga hundar och handlers på My Dog idag.

Ha det gott/Anki och hundarna

 


 

5 kommentarer leave one →
 1. 07 januari 2011 22:38

  Du MÅSTE meddela mig så fort du vet när rosorna ska göra sitt MH, DET om vill jag inte missa för allt i världen.

  Kul att det gick så bra för Ninja idag, hon var en riktig liten goding. Synd att vi missade Älva igår.

  Ha det bäst så hörs vi!

  Kram

 2. 08 januari 2011 11:09

  Hej
  Grattis till fina resultat på My Dog. Inte konstigt att Älva var stressad. Dan innan utställning natt-tåg från Umeå, sen direkt till oss där storasyster Saga ville ”läxa” upp henne lite, bli trimmad av Tezze, hem och duschas och nästa morgon upp i ottan för utställning…. Både Älva och matte var nog ordentligt trötta. Förstår att du måste säga upp dej för alla planer och känner jag dej rätt så kommer även jag att inkluderas i en del, eller???
  Ha de gott!
  Eva-Lena

 3. petra & de svarta permalink
  08 januari 2011 19:31

  Oj då det va värst va du har på gång.
  Har inte hört knystas om att du ska va med på Emelies elit satsningskurs?
  O jag som spenderade halva torsdagen o halva fredagen med dig, fy skäms, sånt håller man inte inne med!!!

 4. 09 januari 2011 20:39

  Grattis till resultaten på My Dog 🙂

 5. 09 januari 2011 21:18

  Sorry att jag inte skvallrade på MyDog men det var inte 100 spikat då ;).

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: