Hoppa till innehåll

Valptider

10 januari 2011

 

Läser bloggar och Facebook och det känns som om det är så mycket valpplaner på gång. Vad mycket spännande dom har framför sig.  Och intensivt. Tur att man faktiskt glömmer att det är ett himla jobb jobb att föda upp valpar. Dom ska vänjas vid mycket dom små. Alla olika ljud. Att kunna bli hanterade. Att gå på olika underlag osv……….. 
Var på en föreläsning av Kerstin Malm som jag tyckte var jättebra. Hon pratade mycket om socialisering. Att 2/3 av socialiseringen sker mellan 4-9 veckor. Sen är det alltså bara en 1/3 kvar om man tror på hennes filosofi. Jag gjorde ialla fall det och släppte ingen valp förrän dom var 9 veckor. Sista veckan blev jag nog gråhårig. Har man haft aussievalpar vet ni nog vad jag pratar om. 8 st dessutom. Men det var fantastiskt.
Så när man läser om alla planer blir man lite avundsjuk. Men jag hoppas allt att jag får hälsa på några av valpkullarna. Sitter och tittar på kort och drömmer mig tillbaka.
Kan meddela också ”rosornas” pappa Tarrak kommer att para en tik snart igen. Ska bli mycket spännande att följa.

Börjar också smida lite planer för Vilda. Men det är tidigast aktuellt år 2012. Detta året ska vi träna och tävla om allt går som vi hoppas.

Ha det gott/Anki och hundarna

5 kommentarer leave one →
 1. 11 januari 2011 20:10

  Så söta valpbilder!

  Min valplåda är du hjärtligt välkommen i om det nu blir som jag planerat.

  Sen har vi ju den där gemensamma träningen vi planerat i 100 år – den måste vi ju försöka få till när underlaget blir lite bättre.

  Kramar

 2. 11 januari 2011 21:47

  Vilka goa bilder!
  Spännande med valpplaner för Vilda.

  Kram

 3. Tassar & Små Tår permalink
  11 januari 2011 23:41

  Ja, visst är det härligt att man glömmer det ”jobbiga” och bara minns hur underbart det är! Annars hade man väl lätt kunna tvekat både en och två gånger.

  Jag skulle nog kunna kalla mig konstnärlig då jag lärt mig allt själv, fast jag fick faktiskt en tårtkurs i julklapp och det ska bli spännande!!

  Jag blev verkligen besviken när det inte blev någon tik från Marie men hon var så gullig och rekommenderade mig till Kennel Easy så om ca 7-8 veckor får vi hem en liten tik från deras senaste kull. Känns underbart roligt och verkligen hel rätt :0)

 4. 12 januari 2011 9:35

  Åh, lilla söta Älva-pälva 🙂 Hon ser precis likadan ut nu när hon ligger och myser, bara något större, ryms precis i famnen, så större får hon inte bli 🙂 (väger 23,2! kg nu) Det blir nog bra att du får vila dig från valpar i år, så du orkar med nästa sväng och får längta lite! Ha det fint i snön!

 5. 12 januari 2011 18:51

  Åh, sötnosarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: