Hoppa till innehåll

VÅRKÄNSLOR

24 januari 2011

Visst är det underbart att det går mot ljusare tider. Ialla fall när det handlar om vädret. Inte kolsvart på morgonen och inte heller kolsvart när man kommer hem.. .  Jag har det ändå bra som kan träna hund eller vara ute och få dagsljus i allafall mer än på helgen.  Igår var Petra, Lucas och hundarna här på fm. Var nere på isen i strålande solsken. Kände verkligen att våren är på väg.
 Känns som om att nu börjar det dra i gång igen efter  vi vilat ca 1 mån. Men att vi(jag och Vilda) kan tappa så mycket på en månad. Fattar inget.  Trodde i min enfald att vi kunde köra på där vi slutade. Bla hade vi ett hyfsat fritt följ som nu är katastrof.  Vet inte hur vi ska få till det.  Märker också att Vilda inte riktigt har fått tillbaka orken. Hon blir trött fort och har  också dålig uthållighet. Nästan så att jag blir lite orolig att hon inte är riktigt frisk ännu. Men enligt veterinären ska hon vara det. Så infektionen tog väl förmodligen hårt på henne. Siri däremot hon är pigg som en unghund även om hon inte heller orkar länge.
Nu är det träning som höjer konditionen som gäller för oss alla. Husse steg upp halv sex imorse för att han och hundarna skulle få en riktig långpromenad innan jobbet. Sedan sov dom gott när vi åkte hemifrån.
Likadant imorgon säger husse. Hmhm får väl se hur länge det håller.

Annars har vår Mettekurs kört igång igen. Underbart roligt även om det inte gick något vidare för oss igår. Både jag, Eva-Lena och Petra fick våra bannor igår. Så otroligt mycket dumheter man sysslar med när man tränar själv. Inte ens kan man belöna på rätt ställe. Så vad lär vi hundarna. Att göra fel. Och dom gör sitt bästa för dom gör det vi belönar dom för.  Jag blir så lätt uppgiven och tappar gnistan och känner mig helt värdelös. Men det är väl bara att kämpa på.

    
 
Här en bild från gårdagen när vi tränar. ”Knyckt” av Eva-Lena.

 

Under februari, mars och april är det en del roligt på gång som vi har att se framemot. Först den 12 februari har LO-Västra uppfödarmöte hos oss. Förväntar mig många intressanta diskussioner. 
I mars åker jag och Eva-Lena till Birmingham. Crufts utställning i 4 dagar. Jag är ju ingen utställningsfantast men det ska bli väldigt spännande att få uppleva detta en gång.
I April är Roskullen anmälda till MH. Nu hoppas vi bara att alla kommer och att vi får den tiden vi hoppas. 
I Maj hoppas jag vi kommer till start i lägre klass spår.  Men med gårdagens resultat på träningen är det väl tvivelaktigt.

Ha det bra alla/Anki och hundarna

 

3 kommentarer leave one →
 1. 24 januari 2011 20:29

  Hej!
  Visst kändes det sådär igår… Tror jag väntar att anmäla mej till lägre efter vår vecka i Ystad. Vill att det ska kännas bra, men vem vet det kanske det gör innan. Ska försöka komma upp nån helg snart, kanske kan träna plats med skott då?
  Ha de gott!
  Eva-Lena

 2. petra & de svarta permalink
  26 januari 2011 18:15

  Usch jag känner mig oxå helt värdelös!!! suck

 3. 26 januari 2011 20:19

  Känner likadant som ni, men skyller på vädret…….för lite träning med andra trevliga hundmänniskor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: