Hoppa till innehåll

Händelserik höst

05 oktober 2011

Att det bloggas dåligt betyder inte att det händer för lite. Snarare tvärtom. Började hösten med att besluta mig för att operera min gamla Demi. Vi hade tidigare beslutat att inte operera. Men nu blev det lite akut så vi chansade. Det har gått bra men har inte varit komplikationsfritt. Det fanns många faktorer som gjorde att hon fortfarande går med tratt. Det satt en stoor(som en apelsin) svulst högt upp på insidan av hennes framben. Under operationen var veterinär tvungen att stänga av det stora blodkärlet vilket bidrog till vävnadsdöd. All hud som var ihopsydd trillade av. Kvar blev ett stort, djupt  öppet sår. Nu efter två månader har det läkt med tratten sitter på tills hon får päls för hon tuggar sönder huden annars. Kliar väl. Men idag är vi glada att det gått bra.

Siri mår bra och tränas emellanåt både i lydnad spår och upplet. Hon älskar det. Vi har slutat att tävla för tiden räcker inte riktigt.
Vilda tränas för fullt igen efter alla turer med sjukdomar. Detta året har inte varit snällt mot henne. Startade året med kennelhosta och tonsillit. Under våren kom en rejäl skendräktighet i kombination med öroninflammation och Borrelia!!. Det blev återigen 4  veckor i koppel. Innan jag förstod att Vilda var sjuk hann vi starta lägre klass spår och även göra ett MT. Under dessa tillfällen visade hon reaktioner jag inte kände igen.  Därför har vår tävlingssäsong inte riktigt blivit som jag hoppats. Men det viktigaste är att hon nu förhoppningsvis är frisk igen.
Vi har blivit godkända i lägre klass. Hon har haft full pott i spåret men vi har inte lyckats fullt ut på lydnaden.
Vi har startat Lk 2 med bra resultat. 182,5 p. Så nu satsar vi under vinter på att vara startklara i Lk 3 i vår och även att bli uppflyttade till högre klass spår.

”Våra” valpar har börjat tränas ordentligt. Ett jättegrattis till er som redan varit på tävlingsbanan med goda resultat. Valparna tränas i sök,spår, lydnad, rallylydnad och agility. Cinna har också börjat att valla.

En ”taggad” Älva i sökskogen på Aussielägret

Jag och Vilda tränar framåtsändande på Ystadlägret.

Agneta utställningstränar Penny som fick excellent på rasklubbens officiella utställning i Gbg.

Så här händer lite av varje. Har varit på clinic för Maria Brandel som var mycket givande. Både föreläsning och lydnadsträning där jag fick ha med Vilda. Närmast väntar nu ett bruksläger för Christer Larsson. Detta ser vi framemot.

Ha en bra höst alla/Anki och hundarna

 

One Comment leave one →
  1. petra & zäta permalink
    16 oktober 2011 15:39

    Ni fixar trean och uppflytt till högre till våren, bergis!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: