Hoppa till innehåll

semester

02 juli 2012

Har haft en veckas semester och jag bara njuter.  Hinner tom att sitta ner och reflektera över våren som gått i en rasande fart. Eftersom denna blogg handlar om hundlivet kommer jag skriva lite om hur vi har det på hundsidan. Förra året satte jag upp mål i mitt tränande men det gick fullkomligt åt skogen. Vi harvade på innan jag förstod att något var galet med Vilda. Tävlade med dåligt resultat. Gjorde MT som kunde givit bättre resultat i normala fall.  Trodde hon ”bara” var skendräktig. Men när hennes beteende blev något jag inte kände igen kollade jag upp henne. Det visade sig vara skendräktighet, öroninflammation och Borrelia. Det blev koppelvila i många veckor.

Nu i vår har vi tagit nya tag. Fast jag vågade nästan inte sätta upp några mål i mitt tränande med tanke på hur det blev.  Men vi har har klarat vårens mål bättre än vad jag hoppats. För min och Vildas del blev vi uppflyttade till högre klass spår i April.  I maj vann vi Lk3 på 286 p. Hade tänkt försöka få ihop LP 3 men vi hoppar över det och tränar för Eliten i Lydnad i stället.  Har också hunnit ställa ut både Siri och Vilda i Juni med resultat som blev bättre än väntat.
Vilda fick Excellent med bra kritik. Och Siri fick också excellent med bra kritik. Tyvärr uteblev Ck för hon var för högt i hull!(dåligt av mig) Här kommer Siris kritik:

”8 år tilltalande veterantik. Bra storlek, goda proportioner, vackert välformat huvud med utmärkta proportioner, feminint uttryck, bra nosparti, utm hals manke och rygg. Välutvecklad i alla detaljer med utmärkt benstomme vinklar och rörelser. En tilltalandetik som visas i aningen högt hull och den tunga underlinjen är anledningen till att hon idag inte får Ck. Bästa veteran”
Men Siri blev BIS 2 veteran.

Vildas kritik:
”4 år sund byggd tik, feminint välformat huvud som kunde vara aningen större, kunde ha något mer markerat stop, utmärkt nosparti bett och tänder. Välformade ögon, kort hals, bra manke och rygg, utmärkt förbröst, bröstkorg och djup. Breda lår, utmärkt benstomme, ben och tassar. Utmärkta vinklar, utmärkta rörelser från sidan”

     Nu laddar vi för Bruksläger i Ystad som ska bli så jätteroligt och sätter upp nya mål. Vi ska träna för att starta högre klass spår i höst.(Har redan anmält så det blir hårdträning). Vi ska också börja fila på Elitmomenten men det kommer att ta låång tid innan vi är färdiga.


Om allt bli som jag hoppas kommer också att Vilda att paras under våren 2013.  Vid intresse kontakta mig gärna. Hane är ännu inte bestämt. Återkommer med det senare under året.

Ha en bra sommar alla/Anki och hundarna

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: