Hoppa till innehåll

Spännande vår 2014

02 januari 2014

Som ni säkert vet alla så fick vi tyvärr inte Vilda parad denna gång heller. Någonstans får jag tro att det inte är meningen. Själv har jag vart väldigt ledsen och besviken över detta likaså de valpköpare som ville ha  ur  denna kombinationen..  Vilda är mycket social, älskar barn, frisk, skottfast och en fantastisk tränings/tävlingskamrat.
Målet för år 2013 var att bli uppflyttade till Elit spår. Och det blev vi. Under våren blev vi uppflyttade ur Högre klass med en 2:placering som bonus!  Under hösten kom vi med på två Elit-tävlingar och blev godkända på båda två. Inga poäng att skryta med men vi tog oss igenom tävlingarna. Ett stort mål för mig. Trodde Vilda skulle   räcka till för det men jag själv var osäker. Målet var också att starta Elit-lydnad men dit kom vi inte.

Målen för 2014 är certpoäng i Elitspår och 1.a pris i Elitlydnad med Vilda.  Siri är numera en glad pensionär och hänger med på det som erbjuds.

I Februari flyttar en ny liten Aussie till oss.  En lite Jizza som i Stamtavlan heter Taraelius Starshine. 

DSC08401_1_small


Pappan  heter Indian Dream Shadow in Dark och mamman är Taraelius Midnight Queen.

Jizza kommer från en kennel i Nederländerna. Varför jag fastnade för en valp från denna kenneln är just att valparna från denna kullen är mycket lika i linjerna  i Vildas stamtavla. Jizza kommer från gamla aussielinjer såsom Mistrettalinjer, Las Rocosa och Fairoaks bla. Det finns mycket vallning i linjerna vilket jag hoppas är en fördel. Båda föräldrna är väl meriterade inom agilityn och Shadow även inom lydnad.  

Min förhoppning är att någon gång i framtiden kunna tillföra aveln något med denna lilla hunden.  Men vägen dit är lång och det är mycket som ska stämma.  Jizza är född 20 oktober och genom sina föräldrar fri från CEA, PRA, HSF 4 och MDR1 normal.

Ett mål under 2014 att börja blogga lite flitigare också.

Vill också passa på att gratulera duktiga valpköpare till strålande resultat på tävlingsbanan år 2013.   Nu hoppas vi på ett lika bra år 2014

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: